D9 adoptoi neljä virkamiestä Yhteisötyöviikolla

Julkaistu 7.6.2017 klo 9.56

D9-digitiimi osallistui Yhteisötyöviikkoon 29.5 - 2.6. kutsumalla neljä virkamiestä Adoptoi virkamies -tempauksen myötä työskentelemään päiväksi tiimin tiloihin Valtiokonttoriin.

Adoptoidut virkamiehet osallistuivat aamulla tiimin palaveriin. Iltapäivän sparraustuokiossa osallistujat saivat kehitysideoita ja -neuvoja omien hankkeidensa edistämiseen.

Päivä oli inspiroiva

”Kiitos aivan ihanan inspiroivasta päivästä. Adoptoi virkamies oli mielettömän hyvä idea tutustua toisen viraston toimintaan. Minulle D9-tiimin toiminnan seuraaminen ja osallistuminen päivään antoi uutta ajateltavaa töissäni. Sparrausapu omalle projektille oli korvaamatonta.”
Tiina Petänen, johtava tiedeasiantuntija, Suomen Akatemia

”Päivä D9-digitiimin parissa oli hyvin antoisa ja inspiroiva. Pääsin seuraamaan tiimin aamupalaveria, jossa käytiin läpi jokaisen työtehtävät tulevan päivän ja viikon ajalta läpi kanban-taulun avulla. Aion tuoda myös omaan tiimiini ja organisaatiooni ajatuksia tällaisesta työskentelytavasta, jossa tuntui olevan paljon hyviä ominaisuuksia: tiedonkulun paraneminen, työkuorman tasaaminen, kokemusten jakaminen, ongelmien yhdessä ratkominen jne. Päivän ehkä paras kohta koitti iltapäivällä, kun saimme toisen adoptoidun virkamiehen kanssa sparrausapua ja ideoita omiin projekteihimme ja töihimme. Poistuin D9:stä intoa täynnä ja pää kuhisten erilaisia kehittämisideoita. Isot kiitokset tästä mahdollisuudesta!”
Satu Sorvali, suunnittelija, Kansallisarkisto

Yhteisötyöviikko on osa valtionhallinnon työnteon tapoja uudistavaa Työ 2.0 -hanketta. Yhteisötyöviikolla jokaista virkamiestä rohkaistaan tekemään töitä itselle epätavanomaisessa ympäristössä ja uudessa joukossa uudenlaisia työnteon tapoja hyödyntäen. Erilaisten osaajien kohtaamisista syntyy uusia tuttavuuksia ja takuulla myös oivalluksia omista työnteon tavoista. Yhteisötyöviikosta kerrotaan lisää osoitteessa: yhteisotyoviikko.fi

Leinvuo_Melantie_Petanen_orig
Kuvassa vasemmalta katsottuna Maria Leinvuo (D9), Heta Melantie (ulkoministeriö) ja Tiina Petänen (Suomen Akatemia).