D9-digitiimi kehittämässä puolustusministeriön hallinnonalan digikonseptia

Julkaistu 23.10.2017 klo 10.09

Puolustusministeriö lähti ensimmäistä kertaa kehittämään digikonseptia yhteistyössä hallinnonalan virastojen kanssa. – Yhteistyö D9-digitiimin kanssa on ollut pelkästään positiivista. Digikonseptia lähdettiin työstämään keskustelemalla laajalti digitalisaatiosta ja hallinnonalan yhteisistä tavoitteista, kertoo neuvotteleva virkamies Aulikki Pakanen puolustusministeriöstä.

Keskusteluissa nousi usein esille turvallisuus ja avoimuus. Pakanen toteaakin, että aina ei voi mennä turvallisuuden taakse. – Meidän täytyy pohtia missä meillä on sitä potentiaalista osaamista. Kehitys menee hurjaa vauhtia eteenpäin, joten meidän täytyy olla aktiivisia.

Piirros_PLM
Linda Saukko-Rauta

Yhteistyö D9-digitiimin kanssa on tuonut uudenlaista näkökulmaa ministeriön strategiseen kehittämistyöhön. Työpajoissa on keskusteltu paljon ja keskustelun tukena käytettiin muun muassa livekuvitusta. – Nyt meillä on ollut aikaa keskustella ja seuraavaksi pääsemme jo konkretiaan. Viimeiseen työpajaan pyysimme hallinnonalamme virastoilta 4-8 konkreettista ehdotusta yhteisiin kehittämiskohteisiin tai mihin asioihin meidän täytyy saada yhteinen näkemys, toteaa Aulikki Pakanen puolustusministeriöstä.

Puolustusministeriön hallinnonalan sidosryhmiä ovat esimerkiksi, Erillisverkot, muut ministeriöt, kunnat, ja maan omistajat.

Digikonseptin on tarkoitus valmistua marraskuussa.